DSpace Repository

SOKAK YEMEKLERİNDEN YİYECEK BÖLGELERİNE - KENTSEL MEKÂNDA GASTRONOMİ HİZMETLERİ VE MUTFAK TURİZMİ: ADANA ÖRNEĞİ

Show simple item record

dc.contributor.author Oguz, Sibel
dc.date.accessioned 2021-04-22T10:26:47Z
dc.date.available 2021-04-22T10:26:47Z
dc.date.issued 2020-12
dc.identifier.citation Oğuz, S . (2020). SOKAK YEMEKLERİNDEN YİYECEK BÖLGELERİNE - KENTSEL MEKÂNDA GASTRONOMİ HİZMETLERİ VE MUTFAK TURİZMİ: ADANA ÖRNEĞİ . Artıbilim Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , 3 (2) , 0-0 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/artibilimadanasosyal/issue/59397/821120 tr_TR
dc.identifier.issn 2667-8098
dc.identifier.uri http://openacccess.atu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/918
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/tr/pub/artibilimadanasosyal/issue/59397/821120
dc.description TR Dizin indeksli yayınlar koleksiyonu. / TR Dizin indexed publications collection. tr_TR
dc.description.abstract Son yıllarda, yemek yeme ile ilgili turizm seyahatlerinin hem önemi hem de sayısı artış göstermiştir. Gastronomi turizmi, mutfak turizmi, yemek turizmi, yiyecek içecek temalı festival turizmi ve şarap turizmi gibi yeme-içme içeren turizm türleri bir ülkenin, bölgenin veya hatta şehrin mutfak çekiciliğinden faydalanılarak yapılan turizm çeşitleridir. Adı geçen tüm bu turizm çeşitleri turistler için sadece yiyecek ve içecek tadımı değil, aynı zamanda yiyecekle ilgili olan ve ilgisini çekebilecek her şeyi kapsamaktadır. Turistler tarafından ziyaret edilen şehirlerin içinde en cazip şehirler zengin mutfak geleneklerine sahip olan şehirlerdir. Bu çalışmanın konusu, şehirlerin en temel gastronomi öğesi ve servisi olan sokak lezzetlerinden başlayıp, şehirlerdeki en gelişmiş gastronomi servislerine gastronomi bölgelerinin ortaya çıkışına kadar - kentsel gelişim sürecinin incelenmesidir. Örnek şehir olarak da Çukurova bölgenin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Adana şehri incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Mutfak turizmi, kentlerin gastronomik çekiciliği, yemek bölgesi kavramı, Adana. tr_TR
dc.description.abstract In recent years, both the importance and the number of tourism trips related to eating have increased. Gastronomic tourism, culinary tourism, food tourism, food and beverage themed festival tourism and wine tourism, including food and beverage tourism types of a country, region or even the city's culinary attractiveness is made with the benefit of tourism. All of these types of tourism include not only food and beverage tasting for tourists, but also everything that is relevant to food. Of the cities visited by tourists, the most attractive cities are those with rich culinary traditions. The subject of this article is to examine the urban transformation process, starting from street delicacies, the most basic gastronomic element and service of cities, to the most advanced gastronomic services in the cities until the emergence of gastronomic regions. As an example city, Adana, which is one of the most important touristic centers of Çukurova region, was examined.
dc.language.iso tr tr_TR
dc.publisher Artıbilim: Adana Science and Technology University Journal of Social Science / Adana Science and Technology University tr_TR
dc.relation.ispartofseries 2020;Volume: 3 Issue: 2
dc.subject Mutfak turizmi tr_TR
dc.subject kentlerin gastronomik çekiciliği tr_TR
dc.subject yemek bölgesi kavramı tr_TR
dc.subject Adana tr_TR
dc.subject Culinary tourism tr_TR
dc.subject gastronomic attractiveness of cities tr_TR
dc.subject food district concept tr_TR
dc.title SOKAK YEMEKLERİNDEN YİYECEK BÖLGELERİNE - KENTSEL MEKÂNDA GASTRONOMİ HİZMETLERİ VE MUTFAK TURİZMİ: ADANA ÖRNEĞİ tr_TR
dc.title.alternative FROM STREET TO FOOD ZONES - GASTRONOMY SERVICES AND CULİNARY TOURISM IN THE URBAN SPACE: THE EXAMPLE OF ADANA tr_TR
dc.type Article tr_TR


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account